Garson

En anden dansk produceret traktor var af mærket Garson. Produktionen skete i Vanløse i perioden 1952-1954, om end mange dele kom andre sider fra. Der var tale om en mindre maskine, som i brochuren blev betegnet som kunne klare 4 hestes arbejde.
Det blev ikke nogen stor succes, idet der kun blev produceret omkring 30 maskiner i alt.

Garsons rigtige farve var orange og modehvid, og i begyndelsen var Garson navnet malet på hjælmen. Det rigtige rat var af støbegods og pålagt et hvidt gummimateriale, rattet sammen med frontkontravægten var støbt hos Høng Jernstøberi. Køleren var fabrikeret på Vorsøvej ved Radiohuset, og hjulkapslerne som var støbt i zink kom fra Clausens fabrik i Vanløse, og dækslet ved tryklejet ved forhjulene kom samme sted fra.

De dele som var af aluminium kom fra Aluminiumsstøberiet ved Halmtorvet på Vester- bro. Ford på Tuborgvej leverede styrekugler og forskydelig styrestang plus luftfilteret i oliebad, samt ledningsnettet, og instrumenter, kontakter og lygter stammede fra Ford Prefekt. Det skal her tilføjes at Ford dengang havde en stor samlefabrik i København.

Hele historien fra idé til produktion er beskrevet indgående i dette notat , hvorfra ovenstående uddrag i kursiv fotos er lånt.